Future Forward - Podpora vzdělání dospělých ve využívání AI v každodenním životě a práci

Program Erasmus+ Partnerství pro spolupráci v oblasti vzdělávání dospělých (Výzva 2024: KA220-ADU)

Financováno Evropskou unií. Názory vyjádřené jsou názory autora a neodráží nutně oficiální stanovisko Evropské unie či Evropské výkonné agentury pro vzdělávání a kulturu (EACEA).  Evropská unie ani EACEA za vyjádřené názory nenese odpovědnost.

Cíle projektu

Cílem projektu je:

  • Zlepšit znalosti, dovednosti a kompetence vzdělavatelů dospělých, aby mohli poskytovat efektivní a poutavé základní školení pro dospělé studenty zaměřené na přístup k nástrojům umělé inteligence a jejich používání.
  • Zlepšit znalosti, dovednosti a kompetence dospělých účastníků vzdělávání s cílem zvýšit dostupnost a bezpečné využívání služeb založených na UI.
Výsledky projektu

Online platforma pro školitele: poskytuje školitelům online podpůrné materiály a nástroje, které jsou nezbytné pro realizaci, podporu, řízení a hodnocení efektivního školení dospělých účastníků vzdělávání o používání nástrojů umělé inteligence.

Nadnárodní školicí kurz: doplní platformu o pětidenní školicí kurz pro vzdělavatele dospělých, jehož cílem je rozvíjet kompetence pro realizaci základních vzdělávacích cest v oblasti UI pro dospělé studenty.

Animace případů využití: půjde o animace případů užití, které budou názorně reprodukovat, jak lze UI využít v různých kontextech každodenního života a práce. Umožní vzdělávajícím se dospělým jednoduchým způsobem pochopit složité koncepty související s tím, jak přistupovat k nástrojům UI a používat je, včetně příležitostí a rizik.

MOOC: sestává z otevřeného internetového vzdělávacího kurzu pro dospělé studující, který podporuje dosažení základních digitálních kompetencí souvisejících s tím, jak správně přistupovat k nástrojům UI a používat je. Umožní dospělým studujícím přistupovat ke službám založeným na UI a předcházet souvisejícím rizikům.

2 multiplikační akce v každé partnerské zemi určené cílové skupině a zúčastněným stranám.

 

3 nadnárodní projektová setkání (Itálie, Španělsko a Německo), kterých se zúčastní 2 pracovníci na každém setkání.

Projektoví partneři

Learnable (Itálie), Budakow Films (Bulharsko), University of Valencia (Španělsko), Berlink (Německo)